Mine tagasi

Selgusid aasta kodutütar ja noortejuht

29. jaanuar 2024

Laupäeval, 27. jaanuaril kogunesid Viimsi Artiumis Kaitseliidu ja selle naiste- ning noorteorganisatsioonide eelmisel aastal enim väljapaistnud liikmed. Pidulikul tunnustusüritusel osales ligi 90 kaitseliitlast, naiskodukaitsjat, noorkotkast, kodutütart ja noortejuhti kõikjalt Eestist.

Aasta 2023 kodutütar – KAROLIINA KETS (Põlva ringkond)

Karoliina on imetlusväärselt aktiivne ja heade juhiomadustega noor. Liitudes alles 15-aastasena, võttis ta eesmärgiks saavutada Kodutütarde I järk ning on selle täide viinud. Lisaks osaleb ta arvukatel üritustel, juhib noortekogu, kirjutab projektitaotlusi ja korraldab üritusi. Tema tegevus on pälvinud nii teiste noorte kui juhtide tunnustuse, kes kirjeldavad teda kui aktiivset, kohusetundlikku ja oskuslikku korraldajat, kes on eeskujuks ja mentoriks noorematele liikmetele. Karoliina on initsiatiivikas, detailidele keskendunud ja teeb kõike südamega. Tema rühmavanem on öelnud, et ”Karoliina on olnud ka mulle suureks õpetajaks ning teenäitajaks, kuidas noorte ideid paremini ellu viia.”.


Aasta 2023 Kodutütarde noortejuht – KAISA MEUS (Tartu ringkond)

Kaisa on endine kodutütar, kes varasemalt ka noorliikmena valitud aasta parimaks Tartu ringkonnas. Niipea, kui noorliikme aeg lõppes, lõi ta oma rühma. Kaisa on korraldanud nii enda kui sõprusrühmadele linna- ja metsalaagreid, matkamänge ja õppepäevi nii linnas kui looduses. 2022. aastal valiti Kaisa ringkonna juhatuse liikmeks. Ta mõtleb kaasa vabariiklike alusdokumentide loomisel ning on panustanud järguõppe arendamisse Opiq´us. Üheks tema suurimaks panuseks käesoleval aastal on Tartu Hansa koolis viiendate klasside valikkursuse Isamaaline haridus korraldamine ja läbiviimine. Noorele eale vaatamata on ta paljudele noortejuhtidele eeskujuks ja mentoriks.


Konkursi „Aasta kodutütar“ eesmärk on tunnustada Kaitseliidu noorteorganisatsioonide tegevuses aktiivselt osalevaid noori ja anda välja kaks tiitlit kahele silmapaistvale noorliikmele – üks kodutütrele ning teine noorkotkale. Konkursi „Aasta noortejuht“ eesmärk on esile tõsta vabatahtlikul initsiatiivil põhinevates noorteorganisatsioonides – Kodutütred ja Noored Kotkad – noortega töötavate isikute panust, tunnustades piirkondadest esitatud kandidaate.

Tutvu kõigi “Aasta kodutütarde noortejuht 2023” nomimentidega siin.

Tutvu kõigi “Aasta kodutütar 2023” nomimentidega siin.

Fotod: Markus Sein

Kodutütarde liikmemaksu tasumise tähtaeg on 31. märts!