Mine tagasi

Selgusid aasta kodutütar ja noortejuht

31. jaanuar 2023

Laupäeval, 28. jaanuaril kogunesid Tartu V spaahotelli konverentsikeskusse Kaitseliidu ja selle naiste- ning noorteorganisatsioonide eelmisel aastal enim väljapaistnud liikmed. Pidulikul tunnustusüritusel osales ligi 90 kaitseliitlast, naiskodukaitsjat, noorkotkast, kodutütart ja noortejuhti kõikjalt Eestist.

AASTA KODUTÜTAR 2022 – Reena Reidla Sakala ringkonnast

Aasta 2022 parim kodutütar Reena Reidla (keskel)

Reena on loomult tuline ja keevaline ning temas on imetlusväärne tahe alati midagi ära teha. Ta on järjekindel noor, kes osaleb kõikidel koondustel, rühmalaagrites ja on eeskujuks oma kaaslastele. Reena on teist aastat järjest rühmajuht ja kuulub ka Sakala noortekogusse. Sel aasta tegi Reena oma koolis loovtöö, kus tutvustas kooliperele Kodutütarde ja Noorte Kotkaste tegemisi. Loovtööks oli õppematka korraldamine koos orienteerumise ja õpitubadega. Tema eestvedamisel korraldati isadepäeva Holstre koolis. Lisaks osaleb Reena meelsasti ka Naiskodukaitse ja Kaitseliidu üritustel.


AASTA KODUTÜTARDE NOORTEJUHT 2022 – Kristo Sinivee Pärnumaa ringkonnast

Aasta 2022 parim Kodutütarde noortejuht Kristo Sinivee (keskel)

Kristo on asendamatu rühmavanem, kes teeb kõik selleks, et noorte väljaõpe oleks võimalikult kõrgel tasemel. Jaagupi Karude rühma iganädalastel koondustel jagab Kristo noortele teadmisi nii, et igaüks sealt vähemalt ühe uue teadmise saab. Tema korraldatud laagrid ja võistlused on hästi läbimõeldud, mitmekülgsed ning vastavad alati osalejate tasemele. Ta kaasab noori tegevuste korraldamisse ning arvestab nende arvamusega. Noored ütlevad, et Kristo peale saab alati loota ja ta on alati olemas ning kuulab meie ideid kaasates meid võimalikult paljudesse tegevustesse. Just tänu Kristole oli 2022. aasta Ernakese patrullvõistlus eeskujulikult korraldatud.


Konkursi „Aasta kodutütar“ eesmärk on tunnustada Kaitseliidu noorteorganisatsioonide tegevuses aktiivselt osalevaid noori ja anda välja kaks tiitlit kahele silmapaistvale noorliikmele – üks kodutütrele ning teine noorkotkale. Konkursi „Aasta noortejuht“ eesmärk on esile tõsta vabatahtlikul initsiatiivil põhinevates noorteorganisatsioonides – Kodutütred ja Noored Kotkad – noortega töötavate isikute panust, tunnustades piirkondadest esitatud kandidaate.

Tutvu kõigi “Aasta kodutütarde noortejuht 2022” nomimentidega siin.

Tutvu kõigi “Aasta kodutütar 2022” nomimentidega siin.

Vaata auhinnagala galeriid siit.

Fotod: Markus Sein