Mine tagasi

Selgusid aasta kodutütar ja noortejuht

7. veebruar 2022

Pühapäeval, 6. veebruaril kogunesid Tallinna Kultuurikatlasse Kaitseliidu ja tema nais- ning noorteorganisatsioonide eelmisel aastal enim väljapaistnud liikmed. Pidulikul tunnustusgalal osales ligi 90 kaitseliitlast, naiskodukaitsjat, noorkotkast, kodutütart ning noortejuhti kõikjalt Eestist.

AASTA KODUTÜTAR 2021 – Hele-Mai Viltrop Tartu ringkonnast

Hele-Mai Viltrop on eeskujuliku kodutütar, kes peab lugu struktuuriüksuste vahelisest koostööst ning on igal võimalikul juhul väljas, kui saab kaasuda noorkotkaste, Naiskodukaitse või Kaitseliidu õppustele. Ta on panustanud koostöösse Tartu linnaga nii ülelinnalisel lastekaitsepäeval tegevuspunktiga kui käinud lasteaedades õppetegevuste läbiviimise kaudu organisatsiooni tutvustamas. Hele-Mai on esindanud Tartu ringkonda üle-eestilistel üritustel, matkadel ja võistlustel ning ka väljaspool Eestit.  

AASTA KODUTÜTARDE NOORTEJUHT 2021 – Heli Torop Võrumaa ringkonnast

Heli Torop on suure südamega ja väga pühendunud noortejuht, kes lisaks oma rühma sisukale tegevusele panustab nii ringkonna kui vabariiklikul tasandil. Kodutütarde keskjuhatuse liikmena on just tema e-õppekeskkonnas Opiq olevate järguraamatute sisu looja ning Kodutütarde VI järgu uue tööraamatu autor. Heli elab ja hingab Kodutütarde organisatsiooniga ühes rütmis ning endise kodutütrena omab selget visiooni, kuhu organisatsioon võiks liikuda.

Esmakordselt tunnustati auhinnagalal kõiki aasta parimaid üheskoos. Tunnustused nominentidele andsid üle Kaitseliidu ülem, Kaitseministeeriumi kantsler ja Kodutütarde peavanem. Nominendid said ka kingitused, aasta parimad ka rahalise tunnustuse.

Kodutütarde peavanema Ave Proosi sõnul on aasta parimate valimine suurepärane võimalus näidata meie inimesi ja töö sisu kogu Eestile. „Kodutütarde organisatsiooni võtmeisikuteks on vabatahtlikud noortejuhid, kes kannavad suurt vastutust tüdrukutele antava väljaõppe kvaliteedi ning neid edasises elus saatvate väärtuste osas. Tihti ütleme, et noortejuhid ei ole päris tavalised inimesed, nad jaksavad teistest rohkem ja kauem anda ning kanda“, kiidab peavanem iga vabatahtliku juhi suurt panust.

Proos lisab, et kodutütred, kes organisatsioonist saadud teadmistega eluteele astuvad, on Eesti riigile lojaalsed ning head kodanikud, olles vajadusel valmis oma kaaslasi ja riiki ka keerulises olukorras toetama. „Julgen seda väita, sest nad on kõik juba praegu erakordsed ja äärmiselt hakkajad noored inimesed“.

Konkursi „Aasta kodutütar“ eesmärk on tunnustada Kaitseliidu noorteorganisatsioonide tegevuses aktiivselt osalevaid noori ja anda välja kaks tiitlit kahele silmapaistvale noorliikmele – üks kodutütrele ning teine noorkotkale. Konkursi „Aasta noortejuht“ eesmärk on esile tõsta vabatahtlikul initsiatiivil põhinevates noorteorganisatsioonides – Kodutütred ja Noored Kotkad – noortega töötavate isikute panust, tunnustades piirkondadest esitatud kandidaate.

Tutvu kõigi “Aasta kodutütarde noortejuht 2021” nomimentidega siin.
Tutvu kõigi “Aasta kodutütar 2021” nomimentidega siin.
Vaata auhinnagala galeriid siit.

Fotod: Kristjan Prii, Markus Sein