Mine tagasi

“Matkamäng 2024” – Seiklused Haapsalu radadel ja pannkoogid finišis!

18. oktoober 2024

5. oktoobril toimus Haapsalus ja selle lähiümbruses selle aasta üks oodatuim noorteüritus – Matkamäng 2024, mis tõi kokku 64 kodutütart üle Eesti. Meie nooremad liikmed, vanuses 8-12, panid end proovile 10-kilomeetrisel matkarajal, kus ootasid neid mitmekesised ülesanded ning rohkelt põnevaid väljakutseid. Matkamängu eesmärk oli arendada osalejate matkaoskusi, meeskonnatöövõimet ja loovust, pakkudes samal ajal lõbusat päeva täis seiklusi.

Võistkonnad alustasid teekonda Haapsalu raudteejaamast, kust edasi mindi läbi ajaloolise linna ja Paralepa parkmetsa. Rajale olid paigutatud kaheksa kontrollpunkti ja neli postkasti, kus tuli lahendada ülesandeid, nagu orienteerumine, esmaabi, looduseteadmised ja takistuste ületamine. Kontrollpunktidesse jõudmine eeldas oskust kaarti lugeda ja õiget teed leida, mis osutus mõnele võistkonnale parasjagu väljakutsuvaks, kuid keegi ei eksinud lõplikult ära – kõik tiimid jõudsid edukalt finišisse.

Korraldusmeeskonnas oli seekord 59 inimest, sealhulgas noortejuhid, kodutütred, kaitseliitlased, naiskodukaitsjad ja vabatahtlikud. Ürituse sujuv korraldus võimaldas kõigil tiimidel liikuda rajal üheaegselt, vältides liigset ooteaega. Oluline oli, et meie noored saaksid nautida nii matkamist looduses kui ka meeskondlikku koostööd. Suured tänud hea tiimitöö eest meie tublidele korraldajatele!

Muidugi ei puudunud päeva lõpust ka meeleheanaiskodukaitsjad valmistasid kuuma suppi ja pannkooke, mis maitsesid tõesti hästi, pärast mõnusat pingutust! Isegi kõige nooremad osalejad, ei lasknud end väsimusest heidutada – kõigil oli rõõmus meel ja suur naeratus näol. Osalejate tagasiside oli ülimalt positiivne. Tüdrukud ütlesid, et punktid olid põnevad ja kohtunikud väga sõbralikud ning abivalmid, üldine emotsioon oli üksmeelne: “See oli üks lahedamaid päevi üldse!” Päeva lõpuks olid kõik väsinud, aga õnnelikud. Koos saadud kogemused ja naeruga täidetud seiklused jäävad kindlasti kauaks meelde. Ootame elevusega juba järgmist võistlust, et pakkuda meie noortele uusi seiklusi ja väljakutseid!

Loomulikult ei saa mainimata jätta meie vägevat esikolmikut: Kodutütarde seas tõusid tänavusel matkamängul esile tõelised seiklejad: I koha pälvisid Tartu ringkonna kodutütred, kes näitasid üles nii teravat taipu kui ka suurepärast meeskonnatööd. Neile järgnesid Tallinna ringkonna kodutütred, kes võitsid II koha tänu oma osavusele ja visadusele. III koha saavutasid Lääne ringkonna kodutütred, kelle nutikus ja vastupidavus viisid nad kodukandis auväärsesse esikolmikusse. Kõik osalejad andsid endast parima ja nende saavutused on tõeline tunnustus noorte pühendumusele ja pingutustele!