Mine tagasi

Algas laagrikasvataja- juhataja kursus

19. veebruar 2024

Nädalavahetusel leidis Jõgeval aset laagrikasvataja ja -juhataja koolituse esimene etapp, mis on suunatud noortejuhtidele ja riigikaitse laagrite vastutavatele läbiviijatele.

Kursuse eesmärgiks on anda osalejatele vajalikud teadmised noorsootöö alustest, laagrikasvataja-juhataja kutsekvalifikatsiooni omandamiseks ning eksami sooritamiseks.

Koolitus, mis toimub koostöös Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemiaga, koosneb kahest õppenädalavahetusest ja veebiseminarist, pakkudes osalejatele võimalust valmistuda laagrikasvataja kutseeksamiks, mida korraldab Eesti Noorsootöötajate Kogu. Tänavu toimunud kursusel on osalemas 23 noortega tegelevat inimest, kes näitasid üles erakordselt suurt huvi, põhjustades registreerimise enneaegse lõppemise.

Kursuse lõppedes on osalejad paremini varustatud teadmistega, et mõista noorsootöö seadusandlust, järgida tervisekaitse ja päästealaseid nõudeid, hinnata ohtlikke olukordi, anda esmaabi, koostada laagri programme ja tegeleda noortega nende vajadustele vastavalt. Lisaks õpitakse kursusel grupijuhtimise põhimõtteid, konfliktide lahendamist ja emotsionaalse toimetuleku olulisust.

Triinu Küünal, üks kursuse korraldajatest, tõi esile osalejate üllatavalt suure huvi ja kinnitas, et plaanis on jätkata sarnaste koolituste korraldamist igal aastal. “See on märk sellest, et meie noortejuhid soovivad oma teadmisi täiendada, et noorsootöö oleks parimal võimalikul viisil läbi viidud,” ütles Küünal.

Kõik, kes sel aastal kursusele ei mahtunud, on oodatud kandideerima järgmisel aastal, järgides põhimõtet “kes ees, see mees”. Kursuse läbiviijad rõhutavad, et eesmärk on tõsta noortejuhtide teadlikkust noorsootöö seadusandlusest ja põhimõtetest, et tagada noortetöö kvaliteet ja efektiivsus.

Kursuse edukas läbiviimine Jõgeval on järjekordne samm Kaitseliidu noorsootöö kvaliteedi tõstmise suunas, pakkudes vabatahtlikele noortejuhtidele olulisi teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud noorte arendamiseks ja toetamiseks.

Foto: Triinu Küünal

Kodutütarde liikmemaksu tasumise tähtaeg on 31. märts!