Mine tagasi

Võidupüha paraad toimub Viljandis

20. juuni 2023

Tänavu toimub Võidupüha paraad 23. juunil Viljandis, kuhu osalevad kodutütred Sakala, Tartu, Valgamaa, Võrumaa ja Põlva ringkondadest.

Sel aastal on paraadi korraldajaks Lõuna maakaitseringkond ja tulipunktis on Kaitseliidu Sakala malev ja Viljandi linn.

Võidupüha paraadil on rivis Kaitseliidu kompaniid, sealhulgas Naiskodukaitse, Noorte Kotkaste ja Kodutütarde kompaniid, valveüksuse rühm ning Kaitseliidu Kooli ja küberkaitseüksuse liputoimkonnad. Paraadil osalevad ka abipolitseinike kogu ja päästeameti liputoimkonnad, samuti vanglateenistuse ning politsei- ja piirivalveameti rühmad. Samuti on esindatud ka liitlasüksused. Kodutütred on paraadil esindatud 88 liikmega.

Kodutütarde paraadiüksuse juht on Kodutütarde Sakala ringkonnavanem Eda Kivisild. Kodutütarde liputoimkonna lippur on Gerli Tafenau, Kodutütarde Sakala ringkonna Tarvastu Taevavõtme rühma noorliige ja rühmajuht. Lippuri saaturid on Kodutütarde Sakala ringkonna Paalalinna rühma noorliige ja rühmajuht Mirell Lisett Ott ning Anni Oja, kes on Kodutütarde Sakala ringkonna Kalmetu rühma noorliige.

Viljandi võõrustab Võidupüha paraadi juba kolmandat korda, eelnevalt on Viljandis paraad toimunud aastatel 1998 ja 2010.