Mine tagasi

21. Ernakese võitjaks krooniti Tallinna kodutütred

juuni 15, 2023 - Pressiteade

Tallinna ringkonna kodutütred tulid võitjaks Kodutütarde igal aastal peetaval patrullvõistlusel “Ernake”, mis toimus 9.-11. juunini Jõgevamaal. Harju tüdrukud saavutasid võistlusel teise koha, kolmanda koha au kuulus aga Pärnumaa kodutütardele.

Võistlustulle astus 16 Kodutütarde 4-liikmelist võistkonda ning külalisvõistkonnad Lätist ja Leedust, lisaks läbisid nullmeeskonnana raja Jõgeva noorkotkad. Selle aasta “Ernake” patrullvõistlus toimus Jõgevamaal, Palamuse ja Mustvee vahelisel alal. Võistluse eesmärgiks oli kontrollida võistkondade võimet täita Kodutütarde järgukatsetele põhinevaid etteantud ülesandeid, arendada noorte füüsilist vastupidavust ning meeskonnatöö oskusi. Osalejad viibisid rajal kokku 36 järjestikust tundi.

Võistlejad pidid läbima 80-kilomeetrise raja, mis sisaldas 16 kontrollpunkti. Kontrollpunktides oli oluline jõuda etteantud ajal ülesannet sooritama ja täita ülesanne võimalikult lühikese ajaga. Ülesanded sisaldasid muuhulgas soomustehnika tundmist, sõlmede tegemist, relvaosade tuvastamist, märki laskmist, luureinfo kogumist, lõkke tegemist, kanuuga sõitmist ja takistusraja läbimist.

Pärast raja läbimist lõppes võistlus Jõgevamaal Udu talus, kus enne finišijoone ületamist pidid võistlejad läbima karastava supluse Kuremaa järves. Pühapäevasel lõpurivistusel anti võitjatele üle medalid ja Tallinna kodutütred said aastaks enda valdusesse Ernakese rändkarika.

Kodutütarde peavanem Ave Proos kiitis võistluse lõppedes kõiki osalejaid, märkides, et kõik, kes sellel füüsiliselt ja vaimselt keerulisel proovilepanekul vastu pidasid, on võitjad.

“Ernake” patrullvõistluse korraldasid Kodutütarde Jõgeva ringkond ja Noorte Kotkaste Jõgeva malev, koostöös Kaitseliidu Jõgeva maleva ja Naiskodukaitse Jõgeva ringkonnaga. Kodutütarde oodatuim sündmus toimus tänavu juba 21. korda. Esimene Kodutütarde “Ernake” korraldati 2003. aastal Võrumaal Tsiatsungõlmaal.

Kodutütred on Kaitseliidu noorteorganisatsioon, mis loodi 19. jaanuaril 1932. aastal ja pakub 7-18-aastastele tütarlastele isamaalise kasvatustöö kaudu arengu- ja tegutsemisvõimalusi.

Paremusjärjestus:

  1. Tallinn
  2. Harju
  3. Pärnumaa
  4. Tartu
  5. Põlva
  6. Rapla
  7. Viru
  8. Leedu
  9. Valgamaa
  10. Sakala

Väljaspool arvestust – Narva
DNF Võrumaa
DNF Alutaguse
DNF Lääne
DSQ Läti
DSQ Järva