Mine tagasi

Jõgevamaal pannakse Kodutütred proovile

9. juuni 2023

Sel reedel, 9. juunil, antakse Jõgevamaal start Kodutütarde vabariiklikule patrullvõistlusele „Ernake“. Üle 30 tunni kestvale väljakutseid pakkuvale võistlusele on ennast kirja pannud 17 neljaliikmelist võistkonda pea kõigist Eesti maakondadest.

Esimene võistkond stardib rajale reede õhtul kl 22.00 ning viimased võistkonnad lõpetavad pühapäeva ennelõunal. Linnulennult 50 kilomeetrisel võistlusrajal pannakse proovile kodutütarde vaimne ja füüsiline vastupidavus ning meeskonnatöö oskus, aga kontrollitakse ka organisatsioonist saadud teadmisi ja oskuseid ning igapäevaelu kogemusi. Rajal tuleb liikuda varjatult vastavalt etteantud graafikule läbides erinevaid kontrollpunkte. Viimastes tuleb võistlejatel lahendada mitmesuguseid ülesandeid, ületada takistusi, näidata teadmisi nii meditsiini kui side alal, koostada luureraportit, tunda nii enda kui vastase relvi ja soomustehnikat, osata kasutada GPS seadet ning rakendada matkatarkusi.

„Võistlusrada on huvitav ja väljakutseid pakkuv. Oleme palju rõhku pannud raja ja võistluse planeerimisele, et see tuleks nii võistlejatele kui meile endile huvitav ja natuke teistmoodi kui varasemalt on tehtud,“ kommenteerib eelseisvat võistlust Kodutütarde Jõgeva ringkonna ringkonnavanem Silva Lill, kes on üks võistluse korraldajatest. „Lisaks traditsioonilistele ülesannetele oleme sel korral fookusesse seadnud noorte GPS seadmete tundmise ja kasutamise oskuse ning kindlasti ootab võistlejaid rajal nii mõnigi üllatus,“ lisas Lill.

Võistlust korraldavad sel aastal Kodutütarde Jõgeva ringkond koostöös Noorte Kotkaste ja Kaitseliidu Jõgeva maleva ning Naiskodukaitse Jõgeva ringkonnaga. Kodutütarde üks raskemaid, kuid põnevaimaid sündmusi toimub sel aastal juba 21. korda.

Kodutütred on 19. jaanuaril 1932. aastal loodud tütarlaste vabatahtlik isamaaline Kaitseliidu noorteorganisatsioon. Organisatsiooni liikmeteks on 7-18-aastased tütarlapsed. Kodutütarde missioon on vabatahtlikkust väärtustades pakkuda noortele parimaid eneseteostusvõimalusi isamaalise hariduse kaudu.

Lisainfo toimetustele
Soovi korral võimalik näha ning jäädvustada kontrollpunktides toimuvat. Sellisel juhul võtke ühendust Kaitseliidu noorteorganisatsioonide avalike suhete spetsialisti Markus Seinaga, +372 5564 1979. Rajal iseseisvalt liikumine lubatud ei ole, kuid meil on valmisolek teie viimiseks huvipakkuvatesse kontrollpunktidesse, kus saate ülevaate toimuvast.

Kontaktisik:
Markus Sein
Kaitseliidu noorteorganisatsioonide avalike suhete spetsialist
+372 5564 1979
markus.sein@kaitseliit.ee

Kõneisikud:
Ave Proos
Kodutütarde peavanem
+372 5308 2244

Monika Maasing
Kodutütarde Jõgeva ringkonna instruktor
+372 5553 6606

Silva Lill
Kodutütarde Jõgeva ringkonna ringkonnavanem ja peakorraldaja
+372 5837 0434