Mine tagasi

“Valge välk 2023” parimad kodutütred tulid Pärnumaalt

13. veebruar 2023

Möödunud nädalavahetusel Valgamaal toimunud iga-aastane patrullvõistlus “Valge välk 2023″ lõppes taaskord Harju maleva noorkotkaste võistkonna “A4” võiduga. Teisele kohale tuli Valgamaa maleva võistkond “Valga 3” ja kolmandaks Tartu noorkotkad võistkonnaga “Tartu NK NEG”. Kodutütarde arvestuses tegi parima tulemuse “Pärnu KT Jaagupi” võistkond, kes oli üldarvestuses neljandal kohal.

Neljandat korda toimuva võistluse raja ajaline kestus oli ligi 18 tundi ja keskmine kilometraaž 25 kilomeetrit. Reede hommikul startis rajale 26 võistkonda, kes kõik ka lõpetasid laupäeva lõunaks võistlusraja.

Neljaliikmelisel võistkonnal tuli liikuda varjatult maastikul ning täita kontrollpunktides neile antud ülesandeid. Võistlejatel läbisid kokku üheksa kontrollpunkti, kus tuli lahendada ülesandeid järgmistel teemadel: orienteerumine, side, laskeharjutused sportrelvadest, esmaabi, sõlmed. Võistlejate liikumist häirisid rajal vastutegevuse üksused, kes hoidsid võistlejaid eemal suurematest teedest. Vastutegevusele vahele jäädes, tuli loovutada elutalong.

Võistluse korraldasid ja viisid läbi Kodutütarde Valgamaa ringkond ja Noorte Kotkaste Valgamaa malev, koostöös Kaitseliidu Valgamaa malevaga.

Kodutütred ja Noored Kotkad on Kaitseliidu noorteorganisatsioonid, mille tegevuse eesmärk on isamaalises vaimus kasvatada neiud ja noormehed vaimselt ja kehaliselt terveiks Eesti kodanikeks.

Võistkondade liikumist saab vaadata siit: https://sportrec.eu/gps/1hu2lip

Paremusjärjestus:

 1. Harju A4
 2. Valga 3
 3. Tartu NK NEG
 4. Pärnu KT Jaagupi
 5. Võrumaa KT
 6. Harju Kuusalu NK
 7. Jõgeva NK/KT
 8. Tartu KT NEG A
 9. Võrumaa NK 2
 10. Viru Tarvanpää
 11. Põlva NK/KT
 12. Järva NK/KT 1
 13. Pärnu NK Jaagupi
 14. Tartu KT NEG B
 15. Valga 2
 16. Harju Kurtna
 17. Valga 1
 18. Alutaguse Alfa
 19. Järva NK
 20. Pärnu Enam vähem
 21. Võrumaa NK 1
 22. Sakala Vigrid
 23. Alutaguse Sierra
 24. Järva NK/KT 2
 25. Tallinn
 26. Tallinn Külma Jaak

Foto: Sigrit Säinas