Mine tagasi

Kodutütred stardivad talvisele võistlusmatkale

10. veebruar 2023

Juba neljandat korda toimub 10.-11. veebruarini Valgamaal kodutütarde ja noorkotkaste vabariiklik võistlusmatk “Valge välk 2023”.

“Valge välk” on Kodutütarde ja Noorte Kotkaste võistlusmatk, mis toimub traditsiooniliselt Valgamaal. Aasta kõige lumisemal ajal pannakse proovile noorte füüsiline vastupidavus ja nende meeskonnatöö oskused ning teadmised talvises metsas hakkama saamisel.

Kodutütarde Valgamaa ringkonna ja Noorte Kotkaste Valgamaa maleva korraldavale võistlusmatkale on registreerunud 26 võistkonda kõigist Eesti maakondadest. Noored stardivad rajale reede õhtul ja finišeerivad laupäeva päeval. 

Võistlusmatka kogupikkus linnulennult on 25 kilomeetrit. Neljaliikmelisel võistkonnal tuleb liikuda varjatult maastikul ning täita kontrollpunktides neile antud ülesandeid. Võimalikud ülesanded kontrollpunktides on orienteerumine, side, laskeharjutused sportrelvadest, esmaabi, sõlmed. Võistkond peab kogu matka jooksul hakkama saama stardist kaasa võetud vahenditega ja ilma igasuguse kõrvalise abita väljaspool kontrollpunkti. Võistlusmatk toimub enamiku ajast öösel ja matkasuuskadel.

Kodutütred ja Noored Kotkad on Kaitseliidu noorteorganisatsioonid, mille tegevuse eesmärk on isamaalises vaimus kasvatada neiud ja noormehed vaimselt ja kehaliselt terveiks Eesti kodanikeks.