Mine tagasi

Kodutütred asuvad valima aasta parimaid

oktoober 3, 2022 - Konkurss

Kaitseliidu noorteorganisatsioonidel on rõõm juba neljandat korda välja kuulutada konkurss leidmaks möödunud aasta parim kodutütar, noorkotkas ja parimad noortejuhid.

Konkursi „Aasta kodutütar” ja “Aasta noorkotkas“ eesmärgiks on tunnustada Kaitseliidu noorteorganisatsioonide tegevuses aktiivselt osalevaid noori ja anda välja kaks tiitlit kahele silmapaistvale noorliikmele – üks kodutütrele ning teine noorkotkale.

Aasta noorliikme konkursile on võimalik esitada kõiki Kodutütarde ja Noorte Kotkaste organisatsiooni liikmeid, kes on noorliige olnud vähemalt kolm aastat ning tema tegevus on organisatsiooni liikmena olnud teistele suureks eeskujuks.

Konkursi „Aasta noortejuht“ eesmärk on esile tõsta vabatahtlikul initsiatiivil põhinevates noorteorganisatsioonides – Kodutütred ja Noored Kotkad – noortega töötavate isikute panust, tunnustades piirkondadest esitatud kandidaate. Konkursi raames antakse välja kaks tiitlit „Aasta noortejuht“, üks valitakse välja Kodutütarde organisatsioonis ning teine Noorte Kotkaste organisatsioonis.

Aasta noortejuhi kandidaat peab olema olnud vabatahtlik noortejuht vähemalt kaks aastat. Tema tegevus organisatsiooni liikmena peab olema teistele eeskujuks ning panus Kodutütarde või Noorte Kotkaste arengusse märkimisväärne.

Konkursile saavad kandidaate esitada kõik Kaitseliidu liikmed ja töötajad. Kandidaadi esitaja peab  koostama kandidaati iseloomustava essee ning saatma selle kandidaadi allüksuse juhatusele hiljemalt 30. oktoobriks 2022.

Laureaadid kuulutatakse välja Kaitseliidu ülema brigaadikindral Riho Ühtegi, Kodutütarde peavanema Ave Proosi ja Noorte Kotkaste peavanema Silver Tamme poolt 2023. aasta jaanuarikuus toimuval pidulikul üritusel.

Mullu valiti aasta parimaks kodutütreks Hele-Mai Viltrop Tartu ringkonnast ja Kodutütarde noortejuhiks Heli Torop Võrumaalt. Aasta noorkotkas sai Karl-Kristjan Ilus Põlva ning parimaks noortejuhiks Sander Soomre Viru malevast.

Rohkema info saamiseks loe kindlasti ka konkursi juhendit või võta ühendust noorteinstruktoriga.

“Aasta kodutütar/noorkotkas” juhend
“Aasta kodutütar/noorkotkas” ankeet

“Aasta noortejuht” juhend
“Aasta noortejuht” ankeet

Kodutütarde liikmemaksu tasumise tähtaeg on 31. märts!