Mine tagasi

Pealinna laagrisse koguneb taas 100 kodutütart

8. august 2022

Teisipäeval, 9. augustil saab hoo sisse traditsiooniline Kodutütarde “Pealinna õppelaager”, mis toimub juba 20. korda. Iga aasta augustis toimuvas laagris saavad tublimad kodutütred osa põnevast laagriprogrammist, mis läbi aastate on jäänud traditsiooniliseks.

Nelja päeva jooksul saavad maakondades aktiivsusega silma paistnud tüdrukud tutvuda Tallinna erinevate vaatamisväärsustega, näha riigiasutuste tööd ning näidata ka ennast tallinlastele oma pidulikus vormiriietuses. 

Kodutütarde peavanema Ave Proosi sõnul on Kodutütarde pealinna laagri toimumine pikaajaline traditsioon, mis annab noortele võimaluse omandada uusi teadmisi ja avardada silmaringi. “On traditsioone, mis väärivad hoidmist ja pealinna laager on üks selline tegevuse formaat, mille vastu on noortel jätkuvalt huvi. Lisaks sellele on oluline tuua kokku tüdrukud kõikidest maakondadest, olen arvamusel, et iga kodutütar peaks olema käinud Riigikogu hoones või võiks teada, kui tähtis isik meie riigi jaoks oli president Lennart Meri”, ütleb Proos.

Esimesel päeval on aeg laagrisse sisse elada ja suunduda ekskursioonile Tallinna Loomaaeda, kus giidid viivad läbi põneva tuuri ja jutustavad sealsetest asukatest.

Kolmapäeval külastatakse Kadrioru parki ja kunstimuuseumit ning tehakse jalutuskäik Vabariigi Presidendi kantselei roosiaias. Pärast lõunat suundutakse Tallinna Teletorni ja Botaanikaaeda. Lisaks külastatakse Metsakalmistut, kus süüdatakse küünlad presidentide Konstantin Pätsi ja Lennart Meri haudadel ning tutvutakse riigivanemate genotaafiga.

Laagri kolmandal päeval pannakse selga vormid ning tüdrukuid ootavad Riigikogu, Kaitseliidu peastaap ja Stenbocki maja, kus kohtutakse ka peaminister Kaja Kallasega.

Neljapäeva õhtul ootab kodutütreid ees Vabaõhumuuseumi külastus ning reedel avastatakse üheskoos Tallinna vanalinna.

Laagri korraldamisse on esmakordselt kaasatud neli Viljandi Kultuuriakadeemia tudengit, kes sooritavad laagri käigus kogukonnahariduse õppekava laagritöö praktikat.

Korraldaja ja kontaktisik:
Ave Proos, Kodutütarde peavanem
ave.proos@kaitseliit.ee
5308 2244

Foto: Erik Peinar (Riigikogu)

Kodutütarde liikmemaksu tasumise tähtaeg on 31. märts!