Mine tagasi

Kodutütred tähistavad täna 90. aastapäeva kontsertaktusega

29. aprill 2022

Täna, 29. aprillil kell 18.00 tähistavad Kodutütred Tallinnas Estonia kontserdisaalis organisatsiooni 90. aastapäeva. Peole oodatakse ligi pooltuhat külalist ning pidulikul kontsertaktusel esineb 90-liikmeline kodutütarde koor. 

Tänasel pidulikul vastuvõtul astub üles 90. aastapäevaks kokku kutsutud kodutütardest koosnev laulukoor koos Eesti sõjaväeoskestriga. Lavastaja Ave Avamere ja kontsertmeister Õnne-Ann Roosvee käe all on valminud terviklik kontsert, kus 90 kodutütart esitavad koorijuhtide Katrin Tanveli ja Eve Padari juhtimisel laule nii Kodutütarde repertuaarist kui ka tuntumaid isamaalisi laule.

Kodutütarde peavanemal Ave Proosil on hea meel, et juba jaanuarikuus olnud juubeli tähistamine lõpuks teoks saab. “Vabatahtlikus organisatsioonis on oluline hoida traditsioone ning seega võtsin ka mina üle eelmise Kodutütarde peavanema Angelika Narise poolt hoitud tava, panna kodutütred juubelipidudel Estonia lavale laulma. Lisaks lauludele püüame edasi anda kodutütreks olemise mõtet ning rääkida, millega noored tegelevad ja kuidas see kõik aitab Eesti riiki tugevamaks ja paremaks muuta,” sõnas Proos.

Pidulikule koosviibimisele Estoniasse on kutsutud silmapaistvamad kodutütred, vabatahtlikud noortejuhid ning Kodutütarde toetajad ja sõbrad üle Eesti. Samuti osalevad kutsutud külalistena Kaitseministeeriumi kaitsevalmiduse asekantsler Lauri Abel,  Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi ja mitmed Kaitseliidu struktuuriüksuste juhid. 

Kodutütred on 19. jaanuaril 1932. aastal loodud vabatahtlik tütarlaste organisatsioon, mille missioon on tänapäeval vabatahtlikkust väärtustades pakkuda noortele parimaid arengu- ja tegutsemisvõimalusi isamaalise kasvatustöö kaudu.

Lisainformatsioon:
Markus Sein
Avalike suhete spetsialist
5564 1979