Mine tagasi

Kodutütred tähistavad 90. aastapäeva

19. jaanuar 2022

19. jaanuaril möödub 90 aastat Kaitseliidu noorteorganisatsiooni Kodutütred loomisest. 

Pidupäev algab päikesetõusu ajal, kell 08.57 Pika Hermanni tornis Eesti tähtsaima riigilipu heiskamisega. Lipu heiskamisel osalevad koos peavanemaga kodutütred Viru, Pärnumaa, Tartu ning Tallinna ringkondadest.

Arvestades praegust viiruse leviku perioodi on üle-eestiline pidulik aastapäeva kontsert planeeritud aprilli lõppu. Juubeliaasta jooksul korraldavad kõik Kodutütarde ringkonnad erinevaid sündmusi ja algatusi, et sünnipäeva väärikalt tähistada. 

Kodutütarde peavanema Ave Proosi sõnul on suur au ja vastutus seista nii väärika organisatsiooni eesotsas ning koos meeskonnaga hoida süsteemi toimimas ja arenemas. “Meie organisatsiooni kuulub hetkel veidi üle 3800 noore, koos juhtide ja toetajatega panustab Kodutütarde töösse 4200 inimest. Me kasvame ja areneme, koostöös Noorte Kotkastega leiame üha uusi tegutsemisvõimalusi, väärtustame ajalugu, traditsioone ja Eesti Vabariigi põhiseadust ning samas vaimus sirguvad ka meie liikmed. Valmistame ette toimekaid ja ühiskonnas aktiivselt kaasa rääkivaid kodanikke, luues neile võimaluse riigikaitsesse panustamiseks”, on Proos kindlal arvamusel, et Kodutütarde ridadest on aastate jooksul välja kasvanud väga palju häid kodanikke ning otseselt riigikaitsesse panustajaid.

Kodutütred on 19. jaanuaril 1932. aastal loodud tütarlaste vabatahtlik isamaaline Kaitseliidu noorteorganisatsioon. Kodutütarde missioon on vabatahtlikkust väärtustades pakkuda noortele parimaid eneseteostusvõimalusi isamaalise hariduse kaudu.

Pildigalerii Pika Hermanni tornis käigust