Mine tagasi

Laskeorineteerumise võidu viis koju Võrumaa

oktoober 25, 2021 - Pressiteade

23. oktoobril toimus Valgamaal Metsniku harjutusväljakul Noorte Kotkaste ja Kodutütarde vabariiklik laskeorienteerumise iga-aastane võistlus. Parima tulemuse saavutas Võrumaa võistkond, teiseks tuli Harju ja kolmandaks Sakala noorkotkad ja kodutütred.

Võistluse eesmärgiks oli selgitada välja Noorte Kotkaste malevate ja Kodutütarde ringkondade parimad laskeorienteerujad ning tutvustada laskeorienteerumist kui spordiala noorte hulgas.

Võistlusest võtsid osa 4-liikmelised koondvõistkonnad (2NK+2KT) Noorte Kotkaste malevatest ja
Kodutütarde ringkondadest.

Võisteldi teateorienteerumise vormis nelja vahetusega. Võistlus algas esimese vahetuse ühisstardiga. Osalejatel tuli läbida 2-3 kilomeetrine orienteerumisrada metsas ning seejärel sooritada 5 lasku 25 meetri pealt sportrelvast. Teised vahetused said rajale vastavalt oma võistkonnakaaslaste finišeerumisele.

Esindatud oli 9 maakonna võistkonnad, kuid lõpliku tulemuse said kirja vaid kolm võistkonda. Suurimaks katsumuseks sai võistlejatele orienteerumisrada ning kontrollaja sisse mahtumine.

Matkamängu korraldasid Noorte Kotkaste peavanem, Kodutütarde peavanem ja läbiviijad on Kodutütarde Valgamaa Ringkond, Noorte Kotkaste Valgamaa malev. Koostööd tehti Kaitseliidu Valgamaa maleva ja Naiskodukaitse Valgamaa ringkonnaga. 

Kodutütarde ja Noorte Kotkaste organisatsioonide missioon on vabatahtlikkust väärtustades pakkuda noortele parimaid arengu- ja tegutsemisvõimalusi isamaalise kasvatustöö kaudu. Kaitseliidu noorteorganisatsioonidega on võimalik liituda kõigil 7-18-aastastel Eesti noortel.

Paremusjärjestus:
1. Võrumaa
2. Harju
3. Sakala
DNF Alutaguse
DNF Jõgeva
DNF Lääne
DNF Põlva
DNF Tallinn
DNF Valga

Kodutütarde liikmemaksu tasumise tähtaeg on 31. märts!