Mine tagasi

Suur suvelaager „Spekter“ toimub sel aastal üle Eesti

12. juuli 2021

Juulikuus toimuv Kodutütarde ja Noorte Kotkaste korraldatav suurlaager “Spekter” toimub sel aastal teisiti. Ajavahemikul 13.-18. juuli toimuvad üle Eesti 15 väiksemat Spektrit, kus osalejate arv küündib kokku kuni 2000-ni. Tänavune suurlaager toimub juba neljandat aastat ja toob kokku piirkondlikesse laagritesse kokku kodutütred ja noorkotkad üle Eesti.

Suurlaagris omandatakse erinevaid oskusi ja teadmisi Kodutütarde ja Noorte Kotkaste organisatsioonist ning nende seotust riigikaitsega laiemalt. Noored saavad osaleda nii õppetegevuses kui ka panna proovile oma meeskonnatöö oskused spordipäeval. Noorte majutamine on korraldatud telkides ja kogu tegevus välitingimustes.

Suurlaagri ühe peakorraldaja Julia Siimbergi sõnul on sel aastal toimuv suurlaager taaskord teistest erinev. “Varasematel aastatel saime kõik ühiselt laagrimelu nautida ja viibida füüsiliselt ühes kohas ning koos tantsida ja lõkkeõhtul laulda, siis 2020. aastal toimuma pidanud laager toimus pandeemia tõttu virtuaalsel kujul”. “Koos meeskonnaga arutlesime ja kaalusime kõiki erinevaid võimalusi, et laager saaks ikkagi toimuda kokkusaamisena ning sealt tekkis idee, et sellel aastal toimuvad Spektrid pisut küll hajutatult, kuid saame kokku üle Eesti 15 maakonnas piirkondlike laagritena” sõnas Siimberg.

Kõik noorteinstruktorid üle Eesti koos oma noortejuhtidega on võtnud oma südame asjaks maakonna laagrite õnnestumise ning suurlaager Spekter värvub üle Eesti juba tuleval nädalal. Laagrid toimuvad Noorte Kotkaste ja Kodutütarde keskjuhatuse ja Kaitseliidu malevate koostöös.

Suurlaager Spekter on osa Kaitseministeeriumi algatatud noorte isamaalise hariduse programmist, mille eesmärk on edendada põhikooliealiste noorte seas isamaalisi väärtusi ning anda neile võimalus osaleda kodanikukasvatuse suunitlusega huvihariduses. 

Esimest korda toimus suurlaager Spekter 2018. aastal, kus osales kokku 1010 inimest. Sel aastal saavad Spektri suvevärvidest osa mitte enam 1000 noort, vaid tulijaid on kuni 2000. Igal ühel on võimalik sel suvel saada kindlasti juurde vähemalt üks sõber – see on juba suure kaaluga võit, iga isiku tasandil! Suurlaager Spekter loob selleks võimaluse!

Kodutütred ja Noored Kotkad on Kaitseliidu noorteorganisatsioonid, mille tegevuse eesmärk on isamaalises vaimus kasvatada neiud ja noormehed vaimselt ja kehaliselt terveiks Eesti kodanikeks.

Suvelaagrites järgitakse kõiki Vabariigi Valitsuse kehtestatud laagrite korraldamise ja hügieeninõudeid.

Kontaktisik:
Markus Sein
Kaitseliidu noorteorganisatsioonide avalike suhete spetsialist
5564 1979
markus.sein@kaitseliit.ee