Mine tagasi

300 kodutütart ja noorkotkast osalevad Kalevi võimlemispeol „Kingitus“

3. juuli 2021

4. juulil toimub kuuendat korda üle-eestiline võimlemispidu, mis sel aastal kannab pealkirja “Kingitus”. Kokku lööb võimlemispeo korraldamises ja esinemistel kaasa ligi 3000 inimest üle Eesti ning esmakordselt toimub võimlemispidu A. Le Coq Arenal. Kodutütred ja Noored Kotkad osalevad peol 300 noore ja peo avakavaga.Kodutütarde peavanema Ave Proosi sõnul osaleb võimlemispeol 300 kodutütart, noorkotkast ning noortejuhti. „Kava, mida Kaitseliidu noored esitavad, on spetsiaalselt meie jaoks kokku pandud ning tegemist on kogu peo avakavaga. Kuna meie noored ei tegele igapäevaselt võimlemisega, aga nende füüsiliselt aktiivsetena hoidmine on üks meie eesmärkidest, on rõõm ja au nii suure noorte arvu ja eraldi kavaga peal osaleda“, kiitis Proos kõiki noori ja juhendajaid, kes palavate ilmadega proovides juba alates 30. juunist väga hästi vastu on pidanud.

Kodutütarde ja Noorte Kotkaste kava autor ja liigijuht on Piret Torm-Kriis, teda assisteerivad Thea Turulinn ja Robert Kalm. Liigijuht Piret Torm-Kriis ütleb, et igasugune liikumine algab oskusest kõndida. „Noored Kotkad ja Kodutütred on Kaitseliidu noored. Nende süda kuulub Eestile ja selle hoidmisele. Isamaalise hariduse juurde käib ka oskus kindlalt teel püsida ja reipalt edasi minna.“

Staadionile viiakse ka Kodutütarde, Noorte Kotkaste ja Kaitseliidu lipud. Noore lippe kannavad aasta kodutütar Kerda Parts Ida-Virumaalt ja aasta noorkotkas Artur Köller Valgamaalt. Kaitseliidu lippu kannab Harju maleva kaitseliitlane major Neeme Kaarna.

Eesti spordiselts Kalev korraldab üle-eestilist võimlemispidu iga viie aasta järel.