Mine tagasi

Kodutütred tähistavad 89. aastapäeva peoga Järvamaal

4. juuni 2021

Täna, 4. juunil kell 17.00 tähistavad Kodutütred Järvamaal Türi Kultuurikeskuses organisatsiooni 89. aastapäeva. Pidulikul üritusel antakse üle teeneteristid ja kolmandat korda ka „Aasta Pärli“ tiitlid.

Tänasel pidulikul vastuvõtul tunnustatakse organisatsiooni tegevusse vabatahtlikult panustavaid noortejuhte autasude ja teenetemärkidega. Kolmandat korda Kodutütarde ajaloos antakse vabariiklikul tasandil välja ka Aasta Pärli auhinnad. Aasta Pärli tiitlile oli igal maakonnal võimalus esitada oma maakonna kõige tegusam rühm, silmapaistvam tegu ja suurim toetaja või tuua esile pikaajaliselt organisatsiooni panustanud noortejuht. Ühtekokku antakse Türil välja 14 tiitlit. Auhind on klaasist ja seda ehib tumesinine klaaspärl. Klaasikunstnik Viivi-Ann Keerdo käsitööna loodud klaaspärl sümboliseerib iga pärli erakordsust.

Kodutütarde peavanemal Ave Proosil on hea meel, et juba jaanuarikuus toimuma pidanud sünnipäeva tähistamine lõpuks teoks saab. “Noortejuhid on terve koroonaaja oma kodutütardega tublisti tegutsenud ning meil ei ole olnud võimalust neid korralikult tänada”. Proos lisab, et Kodutütarde organisatsiooni suvi tuleb tihe, “Valmistume võidupüha paraadiks ja igas maakonnas toimuvaks Spekter suvelaagriks. Koos Noorte Kotkastega osaleme 300 noorega Kalevi võimlemispeol ja juulikuus pakume lisaks muule tegevusele vanematele noortele proovilepanekut militaarlaagris”. 

Pidulikule koosviibimisele on kutsutud vabatahtlikud noortejuhid, noorteinstruktorid ning Kodutütarde toetajad ja sõbrad üle Eesti. Samuti osalevad kutsutud külalistena Kaitseliidu vanematekogu esimees kindralmajor Neeme Väli ja Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi.

Kodutütred on 19. jaanuaril 1932. aastal loodud vabatahtlik tütarlaste organisatsioon, mille missioon on tänapäeval vabatahtlikkust väärtustades pakkuda noortele parimaid arengu- ja tegutsemisvõimalusi isamaalise kasvatustöö kaudu.

Kodutütarde pidupäevale kaasa elama ning seda kajastama on oodatud ka ajakirjanikud.

Lisainformatsioon:

Ave Proos
Kodutütarde peavanem
53082244