Mine tagasi

Kodutütred tähistavad sel aastal talvist sünnipäeva suvise peoga Järvamaal

19. jaanuar 2021

19. jaanuaril on Kodutütarde organisatsiooni 89. aastapäev. Seekord tuleb kodutütarde, noortejuhtide ja külaliste tervise huvides suurest talvisest kogunemisest loobuda ja pidu peetakse hoopis 4. juunil, Eesti lipu päeval Järvamaal Türi kultuurikeskuses.

Põhikirja järgi on Kodutütarde organisatsiooni üheks eesmärgiks kasvatada kõrge moraaliga isiksusi, kes on muuhulgas ettevõtlikud, otsustamis- ja vastutusvõimelised ning tähelepanelikud. Muutunud oludes aastapäeva tähistamine on noorte jaoks just see olukord, kus ettevõtlikkus ning otsustusvõime tuleb koos noortejuhtidega päris elus proovile panna.

Kodutütarde peavanema Ave Proosi sõnul on maakondades tegutsevad noortejuhid ja kodutütred leidlikud ning tähistavad põnevaid lahendusi välja mõeldes maakonniti siiski sünnipäeva väärikalt ka jaanuaris. „Mul on hea meel, et iga päev näen sotsiaalmeedias, kuidas üks või teine maakond on taas leidnud koroonakriisist hoolimata põnevaid lahendusi, et oma parimaid tegijaid tänada. Sõidetakse ringi, viiakse tänukirjad ja head soovid kasvõi inimestele koju ukse taha ning torti saab süüa ka väikestes gruppides“, on Proos organisatsiooni liikmete leidlikkuse üle uhke.

Traditsiooniline pidulik aastapäevapidu ei jää esialgsete plaanide kohaselt pidamata ning teenetemedalid ja juba traditsiooniks kujunenud „Aasta Pärli“ tiitlid antakse üle suvisel peol, mil on võimalik vajaduse korral viibida ka vabas õhus.

Kodutütred on 19. jaanuaril 1932. aastal loodud vabatahtlik tütarlaste organisatsioon, mille missioon on tänapäeval vabatahtlikkust väärtustades pakkuda noortele parimaid arengu- ja tegutsemisvõimalusi isamaalise kasvatustöö kaudu.